Finalistene klare i kåringen “Årets innovasjon innen produksjon og emballering”

På HOLDBAR 2020 3.-5. mars kan du møte finalistene og overvære kåringen. Les juryens vurdering av de fire finalistene. 

Om kort tid kickstartes HOLDBAR 2020 – Norges viktigste møteplass for å få med seg det siste av nyheter, debatt og trender innen produksjon, emballering og håndtering. Aldri før har emballasje vært så omdiskutert som etter at en død hval strandet på Sotra i Vestland, med magen full av plast. Dette merkes på årets messe, det er registrert både flere utstillere og besøkende enn for tre år siden, og riktig nok et sterkt fokus på fremtidsrettede, bærekraftige løsninger. 

Derfor er det naturlig å kåre «Årets innovasjon innen produksjon og emballering» på messens siste dag, torsdag 5. mars. Konkurransen skal løfte frem norske innovatører og bedrifter som evner å tenke nytt og smart rundt emballering. 

Etter nøye vurdering av innsendte bidrag er juryens fire finalister nå klare. Bidragene har i juryens øyne utmerket seg ved å være bærekraftige løsninger som forenkler og fornyer emballasje på en innovativ måte. Alle finalister får presentere sin emballasjeløsning på et eget innovasjonsområde under HOLDBAR 3.-5. mars 2020. 

 INNGANGSBILLETT TIL HOLDBAR 

Her er de fire finalistene i helt tilfeldig rekkefølge: 

1. CarePacks

Konsept: Serveringsklare esker for snacks. 

Juryen mener: Friskt å se en innovativ emballasjeløsning for serveringsklar snacks, et område som sjelden utsettes for nyskapning. Konseptet er enkelt, smart og nytenkende. Om esken også reduserer matsvinn, er dette en fantastisk emballasjeløsning. 

2. Kolonial.no

Konsept: Pappeske som lastbærer for levering av matvarer.

Juryen mener: En svært innovativ idé for håndtering og distribusjon av varer, og som i praksis erstatter bruk av alle bæreposer i stor grad. Om kassen kan tilpasses gjenbruk, eventuelt andre bruksområder, mener vi denne suveréne løsningen burde vært innført for lenge siden. 

3. Lofotprodukt 

Konsept: Påleggspakke med gjenlukk.

Juryen mener: Beste bidrag når det gjelder reduksjon av matsvinn. Pakningen åpnes og lukkes lett, og bidrar til økt holdbarhet på matvaren etter åpning. En flott idé som juryen tror også kan fungere godt på pakninger med større innholdsvolum enn 100 gram. 

4. Nortura

Konsept: Fra hermetikk til kartong

Juryen mener: Det er modig å «tukle» med et så gammelt produkt som «Joikabollene». Emballasjeløsningen forbedrer plassutnyttelsen, reduserer CO2-avtrykk og bidrar til bedre plassutnyttelse i butikk. Det er også flott at den nye pakningen er enklere å åpne. 

Vinneren av «Årets innovasjon innen produksjon og emballering 2020» kåres torsdag 5. mars. Premien er: 

  • Eksklusiv pitch-avtale hos Arne B. Corneliussen, en fullsortimentsleverandør til kjøtt-, fisk- og næringsmiddelindustrien
  • 4 timer rådgivning/ designhjelp hos DOGA
  • Profilering fra stand på HOLDBAR 2020.

Møt finalistene og få med deg kåringen på HOLDBAR 2020, 3 – 5. mars. Du finner dem på innovasjonsområdet! 

 INNGANGSBILLETT TIL HOLDBAR 

Share this: